תחרות פורים • פיצה כפרית ופוקצ'ת פסטו – לירז, ירושלים

לירז No Comments on תחרות פורים • פיצה כפרית ופוקצ'ת פסטו – לירז, ירושלים
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

להלן המתכון לבצק לפיצה צבעונית ומפנקת במיוחד , ולפוקצ'ת פסטו וגבינה מלוחה.

מצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות סוכר
1 קוביית שמרית
כף מלח
1/4+ כוס שמן

אופן ההכנה:
יש לערבב את הקמח עם הסוכר בצורה אחידה. לפורר את קוביית השמרים לתוך הקמח ולערבב היטב. להוסיף את כף המלח ולערבב שנית. וכן להוסיף את השמן ו 600 מ"ל מים חמימים.
ללוש היטב את הבצק למשך כעשר דקות עד לקבלת בצק נעים וגמיש. לטפטף כמה טיפות שמן מעל הבצק ולמרוח עם היד מעל . לאחר מכן לכסות ולהטפיח למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.( מומלץ אך לא הכרחי).
ניתן להכין מהבצק : פיצות פוקצ'ות , לחם , לחמניות וכדו'.
לקרוץ חתיכת בצק ולרדד עם מערוך , (ניתן לקמח מעט).

הכנת רוטב לפיצה:
4 עגבניות אדומות ובשלות קלופות
כף מלאה רסק עגבניות
אורגנו
מלח
פלפל שחור
כפית סוכר
כף שמן זית
(לאוהבים ניתן להוסיף אבקת שום או שום גבישי).
אופן ההכנה: לרסק את העגבניות למחית ולערבב עם שאר החומרים . לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך. למרוח את הרוטב על הבצק המרודד. לפזר גבינה מגורדת. ניתן להוסיף כל תוספת רצויה .כגון: פטריות טריות, גבינת חמד, גמבה בצבעים, תירס, טבעות פלפל חריף , עגבניות שרי , זיתים שחורים, ובצל סגול.
לפזר אורגנו וזעתר מעל ולאפות בתנור שחומם מראש ב 200 מעלות . עד שהבצק אפוי היטב.

ניתן להכין מאותו בצק פוקצ'ה מדהימה של פסטו , גבינה מלוחה , שרי ואגוזים.
מכינים (או קונים) ממרח פסטו מחבילת בזילקום. (העלים בלבד). חופן אגוזי מלך או צנוברים. 1/4 כוס שמן זית , מלח ופלפל ושן שום אחת. מרסקים בבלנדר ידני .
מורחים את הפסטו על הבצק המרודד , מוסיפים חתיכות גבינת חמד ועגבניות שרי מפזרים מעל שברי אגוזי מלך, ואופים בתנור מחומם ל200 מעלות.

20150212_135435

20150212_140804

20150210_120319_resized

20150210_120327_resized

20150212_112708

20150212_115158

20150212_115440

20150212_120702

20150212_125745



0 תגובות